Logo

Hledat...

Přihlásit se
Košík
0

Bambusové oblečení s merino vlnou

Váhate co si na sebe obléct v chladnějším počasí nebo na sport? Mrkněte na náš článek o bambusovém oblečení s merino vláknem.
Vše

Publikováno 25. 10. 2021, 2 min čtení

Bambusové oblečení s merino vlnou
Váhate co si na sebe obléct v chladnějším počasí nebo na sport? Mrkněte na náš článek o bambusovém oblečení s merino vláknem.

Bambusové oblečení s merino vlnou je vhodným společníkem jak pro chladnější počasí, tak i na sportovní aktivity. Bambusové vlákno ve spojení s materiálem merino tvoří kombinaci, která se perfektně doplňuje – udržuje totiž teplo, svěžest i pohodlí.

Co je to merino vlna? 

Merino vlna je velmi hebký, přírodní materiál, který je produkován plemenem horských ovcí. Tento hedvábně jemný materiál nezanechává nepříjemný pocit kousavých a škrábavých vlněných oděvů. Naopak je velmi pohodlný a příjemný na těle. Kromě pohodlí dopřává i tepelnou izolaci a odvod vlhkosti až 30 % své váhy, což je několikrát více než umělé materiály. I údržba této vlny je velmi snadná. Oblečení se dá prát v pračce při teplotě 40 °C, oděvy se navíc nemačkají a drží svůj tvar po dlouhou dobu.

Jaké jsou výhody spojení bambusu a merino vlny? 

editorjs image

Mezi hlavní výhody spojení bambusu a merino, jakožto dvou přírodních vláken, patří jemnost a prodyšnost obou materiálů. Zároveň oba materiály perfektně odvádí vlhkost a jsou antibakteriální. Z bambusového oblečení s merino vlnou tedy není cítit zápach, který je typický pro syntetické funkční materiály. Spojení těchto materiálů vás také ochrání před chladným počasím. Například funkční trika z kolekce Ecobamboo mohou posloužit jako základní vrstva při oblékání do mrazivého počasí. Oba materiály jsou také výbornou volbou pro citlivou pokožku, jak jsme již zmínili merino vlna neškrábe a bambusové vlákno je kromě hebkosti i hypoalergení.

Je bambus s merino vláknem vhodný na  sport? 

Spojení těchto dvou materiálů je jedna z nejlepších voleb pro funkční oblečení, a to převážně na sport. Oproti umělým materiálům, bambusové vlákno i merino vlna odvádí pot a tím i odolávají vzniku pachů, zajišťují prodyšnost a jsou antistatické. Navíc funkční oblečení sedne úžasně na tělo a při pohybu nijak neomezuje.

Je bambusové oblečení s merino vlnou ekologické? 

Oba materiály jsou přírodního původu a mají dlouhou životnost. Bambus je 100 % obnovitelným materiálem a merino vlna podporuje přirozený biologický ekosystém. Spojení bambusu a merino vláken patří mezi top materiály, které jsou šetrné jak k přírodě, tak i k pokožce.

Dopřejte své pokožce v zimě pohodlí, prodyšnost i funkčnost a vyzkoušejte naše funkční trika s Merino vlnou EcoBamboo.Dopřejte své pokožce v zimě pohodlí, prodyšnost i funkčnost a vyzkoušejte naše funkční trika s Merino vlnou EcoBamboo.